Sponsorlu Bağlantı
ŞİFALI BİTKİLER
SAĞLIK
GüZELLİK VE BAKIM
GOOGLE
FACEBOOK
- Facebook Bilgi Bankası
- Facebook Kapak Resimleri
- Facebook Profil Resimleri
- Facebook Paylaşımları
INSTAGRAM
- Instagram Bilgi Bankası
- Instagram Paylaşımları
TWITTER
- Twitter Bilgi Bankası
- Twitter Sözlüğü
- Arka Plan Resimleri
- Twitter Sözleri
- Twitter Başlık Resimleri
TUMBLR
- Tumblr Bilgi Bankası
- Tumblr Blogunuz İçin
Sosyal Paylaşım Siteleri
Güncel Konular
Facebook Bilgileri
Twitter Bilgileri
Instagram Bilgileri
Tumblr Bilgileri
Hadi Beğeniver Gari
Destekleyenler

Kramp nasıl tedavi edilir?
Kaslarda meydana gelen şiddetli ağrı ile beraber istek dışı kasılmalardır. Hepimizin başına zaman zaman gelmiştir. Genellikle suyun içinde iken, örneğin denizde yüzerken meydana gelme olsılığı fazladır. Kasların kasılması ile meydana gelen şiddetli ağrılar yüzünden hareket edemez hale geliriz. Hareket etmeye kalkıştığımızda ise adeta bıçak saplanmışçasına şiddetli ağrı olur. Kramplar genelde bir süre hareketsiz bekledikten sonra kendiliğinden geçer. Sizlere bu yazımızda krampın belirtileri, sebepleri ve sonuçlarından bahsedeceğiz.

Kramplar genelde bacaklarda, ayak kısmında, kollarda ve sırtta meydana gelir. Kesin sebebi bilinmese de kramp oluşmasını tetikleyen bir çok sebeb vardır. Zorlamalar, zedelenmeler, ısınmadan yapılan hareketler, ani hareketler, D vitamini eksikliği, kalsiyum ve magnezyum düşüklüğü, sinir uçları ve kas liflerinin uyarılabilirliğini artırdığından kramp nedenidir.
Peki kramp oluşumunu engellemek mümkün mü? Evet mümkün. Kramp ağrılarını engellemek için düzenli egzersiz yapabilirsiniz. Düzenli yapılan egzersizler sayesinde kaslar kuvvetlenir ve kramp geçirme olasılığınız azalır. Beslenmenize dikkat ederekte kpramp oluşumunu engelleyebilirsiniz. D vitamini, kalsiyum ve magnezyumu yeteri kadar almanız kramp ve kasılmaları azaltacaktır. Örneğin, kurutulmuş meyve, yeşil sebzeler, domates, avokado, muz gibi potasyum bakımından zengin içerikli şifalı bitkilerle beslenmeye dikkat etmelisiniz.
Geri
- Yorumlar: 0
- Görüntülenme: 1 139
Değerli ziyaretçimiz, sitemize üye iseniz lütfen giriş yapınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.