Sponsorlu Bağlantı
ŞİFALI BİTKİLER
SAĞLIK
GüZELLİK VE BAKIM
GOOGLE
FACEBOOK
- Facebook Bilgi Bankası
- Facebook Kapak Resimleri
- Facebook Profil Resimleri
- Facebook Paylaşımları
INSTAGRAM
- Instagram Bilgi Bankası
- Instagram Paylaşımları
TWITTER
- Twitter Bilgi Bankası
- Twitter Sözlüğü
- Arka Plan Resimleri
- Twitter Sözleri
- Twitter Başlık Resimleri
TUMBLR
- Tumblr Bilgi Bankası
- Tumblr Blogunuz İçin
Sosyal Paylaşım Siteleri
Güncel Konular
Facebook Bilgileri
Twitter Bilgileri
Instagram Bilgileri
Tumblr Bilgileri
Hadi Beğeniver Gari
Destekleyenler

Gökkuşağı nasıl oluşur?
Güneş ışınlarının yağmur damlaları içindeki yansıması ve kırılmasıyla oluşan ve farklı renkleri gösteren şeritlere gökkuşağı denir. Gökkuşağı, renkleriyle gören herkesi büyüler. Bu meteorolojik olay, eski inanışlara göre bir çok efsaneye konu olmuştur. Gökkuşağı ile ilgili eskiden bu günümüze kadar gelen en büyük efsane ise tanrılara ait bir köprü oluşudur. Bu efsane yüzyıllarca dilden dile dolaşmıştır. Fakat günümüzde gökkuşağının ne olduğunu, nasıl oluştuğunu bilmeyen kalmamıştır.
Gökkuşağının uzaklığı sabit değildir. Gökkuşağını oluşturan yağmur damlaları güneş ışığının tersindedir. Bu nedenle gözlemcinin göreceği gökkuşağı

Halk arasında alkım, ebekuşağı, alaimisema, ebemkuşağı, elegimsağma, hacılar kuşağı, yağmur kuşağı gibi isimlerle de anılır. Tipik bir gökkuşağı tam ya da kısmi bir yay biçiminde olur. Yerden yükseldikçe, mesela yüksekten uçan bir uçaktan bakıldığında gökkuşağı tam bir daire olarak görülür. Genellikle güneş ışığında görülürse de ay ışığında ya da yapay ışıkta da görülebilir.
Gökkuşağı, yağmur ile güneşin aynı olduğu zamanlarda, yağmurun durmasından hemen sonra ortaya çıkar. Görenleri kendine hayran bırakan, büyüleyici güzelliğe sahiptir. Renklerin uyumu seyredenlere adeta bir görsel şölen sunar. Çocukken çoğumuz gökkuşağını seyrederken altından geçebilsek diye düşünmüş ve hayal kurmuştur.
Geri
- Yorumlar: 0
- Görüntülenme: 1 936
Değerli ziyaretçimiz, sitemize üye iseniz lütfen giriş yapınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.