Sponsorlu Bağlantı
ŞİFALI BİTKİLER
SAĞLIK
GüZELLİK VE BAKIM
GOOGLE
FACEBOOK
- Facebook Bilgi Bankası
- Facebook Kapak Resimleri
- Facebook Profil Resimleri
- Facebook Paylaşımları
INSTAGRAM
- Instagram Bilgi Bankası
- Instagram Paylaşımları
TWITTER
- Twitter Bilgi Bankası
- Twitter Sözlüğü
- Arka Plan Resimleri
- Twitter Sözleri
- Twitter Başlık Resimleri
TUMBLR
- Tumblr Bilgi Bankası
- Tumblr Blogunuz İçin
Sosyal Paylaşım Siteleri
Güncel Konular
Facebook Bilgileri
Twitter Bilgileri
Instagram Bilgileri
Tumblr Bilgileri
Hadi Beğeniver Gari
Destekleyenler

İsilik belirtileri nelerdir?
İsilik, yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte hemen hemen herkesin sorunu. İsilik deride küçük küçük kırmızı kabarcıklardır. Bu kabarcıklar kaşınır ve deride döküntüye neden olur. Tatlı bir kaşıntıya sebep olan isilik kaşıdıkça daha da çok kaşınır. Özellikle bebeklerde ve açık tenli sarışın kişilerde oldukça sık görülür. İsilik genelde kollarda, bacaklarda, boyunda, sırtta ve karın bölgesinde görülür. İsiliğin sebebi ise, ter kanallarının yüksek sıcaklığın etkisi ile tıkanmasından dolayı meydana gelir. Bu yüzden yaz aylarında giydiğimiz giysilerin ince ve pamuklu olmasına dikkat etmemiz gerekir. İsiliğin oluşumunu engellemek için gereğinden fazla nemlendirici, kaşıntı yapan şampuan yada krem kullanımıdan ve havasız, sıcak ortamlardan uzak durmanız gerekir.

İsilik tedavisi
İsilik olan kişinin günlük hayatı da etkilenir. Çünkü, hem deride kızarıklıkla seyreden kabarcıklar oluşur hemde oldukça fazla kaşınır. İsiliğin en eski tedavi yöntemi deniz suyudur. Hafif yakıcı olsada vücudun ısısını düşürdüğü için ve içindeki tuzdan dolayı isiliğin en kolay ve doğal tedavi yöntemidir. Eğer vücudunuzda islik varsa ve denize yakınsanız , denize girin ve vücudunuzun tuzlu su ile temasını sağlayın.
Diğer bir tedavi yöntemi ise kaşıntı kremleri. Eczanenize gidip herhangi bir kaşıntı kremi kullanarak isiliği tedavi edebilirsiniz. Fakat eğer isilikle birlikte ateş yada başka bir belirti varsa bu ciddi bir rahatsızlık olabilir. Böyle bir durumda mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Geri
- Yorumlar: 0
- Görüntülenme: 4 044
Değerli ziyaretçimiz, sitemize üye iseniz lütfen giriş yapınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.