Sponsorlu Bağlantı
ŞİFALI BİTKİLER
SAĞLIK
GüZELLİK VE BAKIM
GOOGLE
FACEBOOK
- Facebook Bilgi Bankası
- Facebook Kapak Resimleri
- Facebook Profil Resimleri
- Facebook Paylaşımları
INSTAGRAM
- Instagram Bilgi Bankası
- Instagram Paylaşımları
TWITTER
- Twitter Bilgi Bankası
- Twitter Sözlüğü
- Arka Plan Resimleri
- Twitter Sözleri
- Twitter Başlık Resimleri
TUMBLR
- Tumblr Bilgi Bankası
- Tumblr Blogunuz İçin
Sosyal Paylaşım Siteleri
Güncel Konular
Facebook Bilgileri
Twitter Bilgileri
Instagram Bilgileri
Tumblr Bilgileri
Hadi Beğeniver Gari
Destekleyenler
Sizlerinde bildiğiniz gibi 20 Mart 2014 tarihinde Saat : 23.59 sularında ülkemizde twitter sitesine yayın yasağı getirildi. Ve ardından başka sosyal sitelere de böyle bir yasak söz konusu. Yayın yasağı getirildiği için twitter arkadaşlarınıza ulaşamamak gibi bir korku içinde olmanıza gerek yok asla. Yasaklanan sitelere girebilmenin 2 yolu vardır. Proxy siteleri (Vekil Sunucular) yardımıyla ve bilgisayarınız/laptobunuzun DNS Ayarlarını değiştirerek ulaşabilirsiniz.
Proxy Siteleri Kullanarak Yasaklı Sitelere Girmek
Vekil Sunucular diye de adlandırdığımız proxy siteler bahsettiğimiz yurt dışı kaynaklı siteler olup, bu sitelerin sunucusunu kullanarak yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. Proxy siteler birçok ülkede mevcut olup, ücretli veya ücretsiz olmak üzere iki çeşittir. Ücretsiz Proxy sitelerine buradan adresinden ulaşabilirsiniz. Veya sizlere bunlardan bir tanesini biz tavsiye edelim. Hide My Ass!
DNS Ayarlarını Yapılandırarak Yasaklı Sitelere Girmek, DNS Ayarları Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)
Bu yöntem her zaman her türlü yasak siteyi açmayabilir, fakat bir başka site üzerinden bağlanmanıza gerek bırakmayacak güzel bir yöntemdir.
Resim-1'de de gördüğünüz gibi bunun için bilgisayarımızın Başlat Menüsünden girip kırmızı renk çerçeve içinde gösterdiğimiz. "Denetim Masası" seçeneğini tıklayın. Resim-2'de ise "Ağ ve Paylaşım Merkezi" seçeneğini tıklamanızla bu adımı tamamlıyoruz.
Yeni açılan pencere olan ve Resim-3' te görülen "Bağdaştırıcı Ayarları Değiştirin" seçeneğini tıklayıp, açılacak olan sayfadaki "Yerel Ağ Bağlantısı"'na mause ile sağ tıklayıp, "Özellikler" seçeneğini tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.
Küçük bir pencere şeklinde açılacak olan "Yerel Ağ Bağlantısı Özellikleri" içindeki ok işareti ile gösterdiğimiz, "İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)" çift tıklıyoruz. Resim-6'da kırmızı çerçeve içindeki DNS Sunucu Adresleri bölümüne;
Tercih Edilen DNS Sunucusu : 8.8.8.8
Diğer DNS Sunucusu :8.8.4.4
olarak doldurup, alt kısımdaki "Tamam" seçeneğini tıklayarak DNS ayarlarını yapılandırma işlemi tamamlamış oluyorsunuz.Şimdi ise bilgisayarınızı yeniden başlatmanız yeterlidir.
Bazı bilgisayarlarının yazılımında farklılık olabileceği için DNS ayarlarını yapabilmek için; Sırasıyla yazdığımız şu menüyü takip edebilirsiniz.
Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Ağ Ayarları > Yerel Ağ Bağlantısı Durumu
Yerel Ağ Bağlantısı Durumu penceresinden "Özellikler" butonunu tıklayarak, yeni açılacak olan pencereden ise; Internet Protokolu Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğini çift tıklamalısınız. Daha Sonra yukarıda verdiğimiz DNS sürücü adreslerini girip, tamam butonunu tıkladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız.
Sizler İçin Farklı DNS Adreslerinden Birkaç Örnek
Google - DNS Ayarları:
Tercih Edilen DNS Sunucusu : 208.67.222.222
Diğer DNS Sunucusu : 208.67.220.220
Open - DNS Ayarları
Tercih Edilen DNS Sunucusu : 208.67.222.222
Diğer DNS Sunucusu : 208.67.220.220
DNSADVANTAGE - DNS Ayarları
Tercih Edilen DNS Sunucusu : 208.67.222.222
Diğer DNS Sunucusu : 208.67.220.220
Geri
- Yorumlar: 0
- Görüntülenme: 1 661
Değerli ziyaretçimiz, sitemize üye iseniz lütfen giriş yapınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.