Sponsorlu Bağlantı
ŞİFALI BİTKİLER
SAĞLIK
GüZELLİK VE BAKIM
GOOGLE
FACEBOOK
- Facebook Bilgi Bankası
- Facebook Kapak Resimleri
- Facebook Profil Resimleri
- Facebook Paylaşımları
INSTAGRAM
- Instagram Bilgi Bankası
- Instagram Paylaşımları
TWITTER
- Twitter Bilgi Bankası
- Twitter Sözlüğü
- Arka Plan Resimleri
- Twitter Sözleri
- Twitter Başlık Resimleri
TUMBLR
- Tumblr Bilgi Bankası
- Tumblr Blogunuz İçin
Sosyal Paylaşım Siteleri
Güncel Konular
Facebook Bilgileri
Twitter Bilgileri
Instagram Bilgileri
Tumblr Bilgileri
Hadi Beğeniver Gari
Destekleyenler

Bel Fıtığı Teşhisi Nasıl Konulur? Bel Fıtığı Ameliyatı Ne Zaman Gerekli?
Ülkemizde çok sık rastlanan bel fıtığı rahatsızlığı için yanlış bilinen yanlış yönlendirilen olaylar çok fazladır. Hatta herhangi bir okul mezunu olmayan değişik kent ve ilçelerde bel fıtığı çekilir, bel fıtığı tedavisi yapılır gibi bilgisiz ve ilgisiz kişilerin var olduğunu bilmekteyiz. Bu nedenle gerçekleri öğrenerek doğru adım atmak daha yararlı olacaktır. Bu nedenle sizi bel fıtığı konusunda az da olsa bilgilendirmek istedik.
Bel Fıtığı Teşhisi Nasıl Konulur?
- Bel fıtığı teşhisi konulurken en önemli belirtilerden biri tek ayakta ağrı olmasıdır.
- Kalçadan başlayan, tek ayaktan topuğa kadar ağrı durumu olması,
- Topuk yada ayak parmakları üzerinde yürüyemiyorsa bir başka belirtidir.
- Ayağında kuvvet kaybı olup olmadığı kontrol edilmelidir.
- Ayağında refleks kaybı olup olmadığı kontrol edilir.
Eğer bu kontroller sonucunda saydığımız belirtiler mevcutsa emar çekilmesi gerekir. Tomografi ile doğru teşhis konulamaz, yanıltabilir. Hem de gereksiz yere tomografiden radyasyon kapmış olursunuz. Hastanın mutlaka emar çektirmesi gerekir. Bazı hastalar kapalı ortamda kalma korkusundan dolayı emar çektiremez. Kapalı yerde kalma korkusu olan hastalar emar çektirmek için, bazı illerde bulunan açık emar cihazlarını tercih edebilirler. Açık emar cihazı ile öyle bir korku yaşanmayacaktır.
Bel Fıtığı Hastalığı Nasıl Tedavi edilir?
1. Manuel Tedavi Yöntemi
2. Fizik Tedavi Yöntemi
3. Bel Fıtığı Ameliyatı ile Tedavi Yöntemi
1. Manuel Tedavi Yöntemi (Elle Tedavi Yöntemi) : İsminden de Anlaşılacağı gibi elle yapılan tedavi yöntemidir. Elleri kullanarak çeşitli manipülasyonlar yapılarak hastanın ağrılarının azaltılmaya çalışılması yöntemidir.

Bazı masaj salonlarında manuel masaj diye belirtilmekte birlikte, bu yöntem masörlerin yapabileceği bir yöntem değildir.
Manuel tedavi yöntemler içerisinde 1 milyon dolarlık tedavi yöntemi diye bir yöntem vardır. Bu yöntemin isminden de anlaşıldığı gibi, bu yöntemin ilginç bir hikayesi var. Amerika'da yaşayan bir petrol milyarderi şiddetli bir bel ağrısı rahatsızlığına yakalanıyor. Bu rahatsızlığından dolayı birçok yere gitmiş olsa da çözüm ve çare bulamamış. Çare bulamayınca "Benim bel rahatsızlığı mı geçirecek kişiye 1 milyon dolar vereceğim" diyerek gazeteye ilan veriyor. Bu ilana bir kişi cevap veriyor. O kişi bir kaç saniye süren bir tedavi yöntemi uyguluyor. Manuel tedavi olan bir yöntemle hastanın vücudunu farklı bir pozisyon aldırarak, yaptığı küçük bir işlemle bu rahatsızlığından hastayı kurtarıyor ve böylelikle 1 milyon doları alıyor. Bu nedenle bu hareketin ismi 1 milyon dolarlık tedavi yöntemi diye anılmaktadır.
2. Fizik Tedavi Yöntemi ile Bel Fıtığı Tedavisi : Bel fıtığı rahatsızlıklarında erken dönemde ise ağrının azaltılması amacıyla, öncelikli yatak istirahat verilir.

Fizik Tedavi yönteminin çeşitleri;
- Yüzeysel ve derin sıcaklık uygulamaları,
- Ultrason ve lazer gibi cihazlardan yararlanarak yapılan tedavi yöntemi,
- Vakum interferans akım yöntemi,
- Tensler ile yağılan ağrı kesici elektrik akımı yöntemi,
- Traksiyon yöntemi,
- Kasları güçlendirmek amacıyla egzersiz hareketler yaptırılması.
3. Bel Fıtığı Ameliyatı ile Tedavi Yöntemi : Bel fıtığı Rahatsızlığında hangi durumlarda ameliyat gereklidir? Bel Fıtığı Ameliyatına Nasıl Karar Vermelisiniz?
Bel fıtığı teşhisi konulan hastaların çok dikkat etmesi gereken ve bilinçli olarak karar vermesi gereken konu bel fıtığı ameliyatıdır. Ameliyat kararı son derece önemlidir, sebebi ise bel bölgesi vücudumuzun yükünü taşıyan bir bölge olup, belimiz vücudumuzun en hareketli bölümlerindendir.

Son 10 yılda yapılan tüm bel fıtığı ameliyatları incelenerek bel fıtığı ameliyatının yararlı olup olmadığı araştırılmıştır. Ameliyat olanların yarısına yakın kısmı ameliyattan fayda görmediği gözlemlenmiştir. Hatta daha da kötüsü bel fıtığı tekrarlamış, ağrı olarak daha şiddetli bir hal aldığı görülmüştür. Bu nedenle doktorunuzun ameliyat kararını hemen onaylamayın.
Bir başka doktora muayene olarak ameliyat kararını tekrar gözden geçiriniz. Hatta sadece beyin cerrahisi uzmanı ile yetinmeyip, fizik tedavi uzmanına muayene olmakta fayda vardır. Beyin cerrahisi adı üstünde anlaşılacağı gibi cerrahtır ve ameliyat ile çözüm bulmayı tercih edecektir. Fizik tedavi doktoru da sizi muayene edip, emarınızı inceledikten sonra ameliyat olmanızı önererek, ameliyat gerekiyor diyebilir.
Bu durumda bile hemen ameliyat olmaya karar vermeyiniz. Bu defa ise ortopedi doktoruna muayene olmakta fayda vardır. Ortopedi uzmanı bel fıtığı ameliyatı yapmadığı için daha objektif davranacaktır. Beyin Cerrahi Uzmanı, fizik tedavi uzmanı ve ortopedi uzmanına muayene olduktan sonra, her üç doktordan "Ameliyat olmanız gerekiyor" diye karar vermeleri halinde, gönül rahatlığı ile ameliyat olabilirsiniz.
Geri
- Yorumlar: 0
- Görüntülenme: 1 706
Değerli ziyaretçimiz, sitemize üye iseniz lütfen giriş yapınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.