Sponsorlu Bağlantı
ŞİFALI BİTKİLER
SAĞLIK
GüZELLİK VE BAKIM
GOOGLE
FACEBOOK
- Facebook Bilgi Bankası
- Facebook Kapak Resimleri
- Facebook Profil Resimleri
- Facebook Paylaşımları
INSTAGRAM
- Instagram Bilgi Bankası
- Instagram Paylaşımları
TWITTER
- Twitter Bilgi Bankası
- Twitter Sözlüğü
- Arka Plan Resimleri
- Twitter Sözleri
- Twitter Başlık Resimleri
TUMBLR
- Tumblr Bilgi Bankası
- Tumblr Blogunuz İçin
Sosyal Paylaşım Siteleri
Güncel Konular
Facebook Bilgileri
Twitter Bilgileri
Instagram Bilgileri
Tumblr Bilgileri
Hadi Beğeniver Gari
Destekleyenler

Ekinezya Çayı Nasıl Hazırlanır? Ekinezya'nın Faydaları Nelerdir?
Amerika Kıtası'nda oldukça çok sık görülen ve doğal olarak yetişen otsu ve çok yıllık bir bitkidir. Boyları bir buçuk metreye kadar uzayabilmektedir. Bir kök şeklinde büyüyüp daha sonra dallara ayrılan, öbek şeklinde bir görünümü vardır. Sarı, mor, kırmızı ve beyaz olmak üzere birçok renkte çiçekler açar. Ekinezya bitkisi bu kadar çok renkte bulunmasına rağmen şifa olarak kullanılan türü ise çiçeklerinin rengi kırmızıya çalan eflatun renkteki türleridir.
Asıl adı Echinacea olup Yunanca'da dikenli kirpi anlamındaki "ecinos" kelimesinden türetilmiştir. Ekinezya bazı bölgelerde Kirpi Çiçeği, Kirpi Başı, Tarak Çiçeği, Kansas Otu ve Samson Kökü gibi değişik isimlerde bilinir.
Amerika'nın Kuzey kıtasında, Amerikan yerlileri tarafından ağrılı hastalıklarda, yılan / böcek sokmalarında ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda tedavi amaçlı kullanılmıştır. Daha sonraki yıllar tıbbın ilerlemesinden sonra tıp alanında da kullanılmaya başlandı. Özellikle üniversite araştırmalarında ekinezya bitkisi içerisinde 14 çeşit şifalı etken madde tespit edildi. Bu nedenle de sonraki yıllarda ise ilaç yapımında kullanılmaya başlanmıştır.
Ekinezya Bitkisinin Faydaları Nelerdir? Hangi Rahatsızlıklarda Kullanılır?
- En etkili olduğu soğuk algınlığı vakalarıdır,
- Grip, nezle ve saman nezlesine karşı iyi gelir,
- Üst solunum yolları, boğaz şişkinliği ve boğaz ağrısına iyi gelir,
- Migren ağrılarında, ağrıyı hafifletir,
- Akrep ve yılan sokmalarına karşı etkilidir,
- İltihaplı hastalıklarda iyi gelmektedir,
- Alerji belirtilerini azaltırken, bağışıklık sisteminin güçlenmesine büyük katkı sağlar,
- Kuru öksürüğü geçirmekte etkilidir.
Ekinezya bağışıklık sistemini güçlendirdiği için vücudun enfeksiyonlarla savaşmasını sağlar ve vücudun direncini arttırır. Özellikle virüs yoluyla bulaşan grip ve nezle gibi rahatsızlıklarda oldukça etkilidir. Aktarlarda bulunan ve kuru halde satılan ekinezya köklerinin ezilerek deri üzerine sürülmesiyle sivilce, deri hastalıkları ve böcek sokmalarında kullanılmaktadır.

Ekinezya Bitkisinin Yan Etkileri Nelerdir? Ekinezya Bitkisini Kimler Kullanmamalıdır?
Öncelikle bağışıklık sistemi ile alakalı rahatsızlığı (Otoimmün, HIV, AIDS, Tiberküloz ve Multipl Skleroz) bulunan kişiler doktoruna danışmadan ekinezya bitkisinin kullanmamalıdır. Çok fazla rastlanmasa da ekinezya bitkisi bazı kişilerde allerji yapabilmektedir. Bu nedenle papatya gibi çiçekçilere alerjisi bulunan kişiler doktor tavsiyesi ile kullanmalıdır.
Ekinezya bitkisini 2 yaşında altındaki çocuklarda kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Ekinezya bitkisi oldukça etkili olduğundan düzenli ve uygun miktarda alınmalı 10 günden daha fazla ara verilmeden kullanılmamalıdır.
Ekinezya Çayı Nasıl Hazırlanır?
Ekinezya çayı 3 türlü hazırlanmaktadır. Bazı kişiler Ekinezya çayı yaparken ekinezya çiçeği ve yapraklarını kullanmaktadır. Ekinezya çayının diğer yapılış şekilleri ise ekinezya kökünün taze ve kuru halde kullanımı ile yapılmaktadır. Taze ekinezya kökü ile çay yapacaksanız, çok miktarda olmamakla beraber bir tutam ekinezya için 0.5 litre sıcak su ile beş dakika kadar demlenmesini bekleyip servis edebilirsiniz.
Ekinezya çayınızı kuru ekinezya kökü ile yapacaksınız; 0.5 litre su için 3 çay kaşığı / büyüklüğünde ekinezya ekleyebilirsiniz. Siyah çay gibi kaynatıp demleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika kadar bekleyip servis yapabilirsiniz.
Ekinezya çayı biraz acımtırak tatda olup, tatlandırmak amacıyla Bal, zencefil veya limon suyu kullanabilirsiniz. Acımtırak olmasından dolayı kuru ekinezya kökü ile demlenen çayı beğenmediyseniz ve tüketemediyseniz, sizlere tavsiyemiz ekinezya yapraklarından yapılan çayı tercih etmelisiniz.
Geri
- Yorumlar: 0
- Görüntülenme: 1 666
Değerli ziyaretçimiz, sitemize üye iseniz lütfen giriş yapınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.